Nieuws

29 juli 2019

7e Nederlandse titel op rij en selectie voor Europacup Landenteams

Zoals jullie wellicht al via andere kanalen hebben meegekregen, heb ik afgelopen weekend met succes mijn titel verdedigd en ben ik voor de 7ekeer op rij Nederlands Kampioen geworden! Met de jongere werpsters die er aan zitten te komen, was het vooraf absoluut geen zekerheidje.

 

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd worstelde ik wat met de techniek. Veel waardes wezen er op dat ik er fysiek erg goed voor stond, maar het lukte niet om dat te vertalen in verre worpen. M’n trainer Gert en ik hielden vertrouwen dat het er toch echt een keer uit moest komen en hoewel de techniek in de wedstrijd ook nog niet briljant was, wist ik toch een beste seizoensprestatie te werpen! Dit geeft vertrouwen om in de komende weken op zoek te gaan naar verdere afstanden!

 

e598412

Foto: Ed Turk

 

Een van de wedstrijden zal de Europacup voor landenteams zijn! Vandaag heb ik gehoord dat ik ben geselecteerd om Nederlands te vertegenwoordigen in deze landenwedstrijd. Ik kijk er erg naar uit om over een kleine twee weken in het Noorse Sandnes te werpen.


4 mei 2019

Van Florida naar Lyon, van het land met onbegrensde mogelijkheden naar onbegrensde worpen!

Met m’n jetlag nog amper te boven, ben ik alweer op weg naar de volgende vliegreis. Morgen werp ik de eerste ronde van de Franse competitie in Lyon. Maar eerst nog een terugblik naar de trainingsstage in Florida!

 

img1874

 

Met trainingsmaatjes Jorinde van Klinken en Benthe König

 

Bijna de gehele maand april verbleven we op de IMG Academy campus in Bradenton (Florida). Voor mij was dit de eerste keer Amerika en het was eigenlijk precies zoals je verwacht dat het is; wegen zijn groot en statig, supermarkten gigantisch en iedereen die zegt "Hi, how u doin’?" maar eigenlijk helemaal niet op een antwoord zitten te wachten. Maar stukje bij beetje zag ik ook echt de mooie kanten van het land; mooie natuur en stranden en sport, sport en nog eens sport. 

 

De eerste anderhalve week van de stage verliep erg goed, met een aantal mooie trainings pr’s. Helaas kreeg ik toen weer wat last van mijn lies en moest ik wat gas terug nemen. Pas op het laatste moment besloten we dat ik toch zou gaan deelnemen aan een wedstijd in Clermont. Uiteindelijk heb ik daar geen spijt van, ik won de wedstrijd met een afstand van 55,53. Niet een afstand waar ik blij van word, maar wel een goede ervaring en meetmoment om vanuit daar verder te bouwen. Het feit dat de wedstrijd ruim 2 uur duurde en de wind van rechts(achter) kwam hielp ook niet geheel mee. 

 

Daarna heb ik nog 2 dagen lekker getraind, tot mijn nek vast schoot bij het landen van een simpel sprongoefeningetje. Een lullig moment wat er voor zorgde dat ik ruim een week last had van nekklachten. Die dagen heb ik gebruikt om alternatieve trainingen te doen en samen met fysio Luc weer zo snel mogelijk te herstellen. Al met al kijk ik toch terug op een mooie nieuwe ervaring in het land van de onbegrensde mogelijkheden, op naar onbegrensde worpen! 

 

60f827d8-7469-48f1-88bc-ed6f9d

 

Atletiekunie, bedankt voor het faciliteren van deze trainingsstage!

Tijd om het volgende vliegtuig te pakken en volle bak het wedstrijdseizoen in te gaan!


31 januari 2019

Januari in het teken van Zuid-Afrika

Op de laatste dag van de eerste maand in dit nieuwe jaar, neem ik jullie graag even mee naar mijn verblijf in Zuid-Afrika. Gedurende drie weken heb ik, dankzij de Atletiekunie, met de Nationale selectie getraind in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. 


3d5d616f-50d1-4c93-bba2-6a2961


Voor de kerst heb ik een injectie in mijn pols gekregen, om langer aanhoudende klachten te verhelpen. De klachten beperkten mij niet tijdens het werpen en vrijwel alle krachtoefeningen kon ik ook gewoon doen, maar toch werd ik met name in het dagelijks leven beperkt in het roteren van de pols. In Stellenbosch mocht ik de trainingen weer hervatten en dat ging eigenlijk meteen erg goed. Gedurende de week merkte ik dat de rotatie in mijn pols ook weer was verbeterd. Ik merkte meteen dat het warme weer een goede invloed had, alles gaat net even iets makkelijker dan in de kou waardoor je wat meer kan. Misschien is dat ook een valkuil geweest, want in de tweede week was mijn adductor overbelast en kon ik een aantal dagen niet uit draai werpen en ook de krachttrainingen en loop/spring trainingen moest ik aanpassen. Zo'n overbelasting ligt altijd op de loer en gelukkig herstelde ik vrij vlot. De faciliteiten boden hier ook goed uitkomst voor: op het complex waar we verbleven kon ik de loop/spring trainingen vervangen door een programma op de fiets en crosstrainer en in de grote sportschool naast de atletiekbaan waren er voldoende apparaten aanwezig waar ik aangepaste krachttraining kon doen. 

 

Op een vrije zondag ben ik met een groepje de auto in gestapt om naar een gebied te gaan waar pinguïns leven, een Botanische tuin te bezoeken en de zon onder te zien gaan bovenop de Tafelberg.

Dit leverde erg mooie plaatjes op:

 

img1149  img1280

 

In de laatste week heb ik door wat nekklachten ook aanpassingen moeten doen, maar gelukkig heb ik de trainingsstage af kunnen sluiten met een aantal goede trainingen. De werptrainingen gaan goed en ik wil de komende tijd gebruiken om de waardes in de krachtruimte te verbeteren. Ook staan de eerste wedstrijden al op de agenda: 10 februari werp ik een wedstrijd in Lyon (FRA) en het tweede weekend van maart staat in het teken van de European Winter Throwing Cup in Samorin (SLO). Dat allemaal met een mooie Zuid-Afrikaanse ervaring op zak!

 

148bbb8b-0ea3-4825-bd27-b99349  img1384


5 december 2018

Portugese zon, sponsoren en foto's online!

Maandagavond ben ik terug gekomen van een geslaagde trainingsstage in Portugal. Hoog tijd voor een blogje!

 

Begin november ben ik begonnen met de trainingen van seizoen 2018/2019. Met een Selectiestatus van NOC*NSF op zak en mijn sponsoren die mij blijven ondersteunen, zijn de randvoorwaarden dus goed geregeld om komend jaar naar het WK toe te werken.

 

Op 19 november ben ik met mijn werpgroep naar Portugal gevlogen voor een tweeweekse trainingsstage, zodat we in mooi weer onze trainingen konden doen. De omstandigheden waren erg goed: we hoefden maar uit ons bed te rollen of we stonden op het werpveld, de krachtruimte was op loopafstand en het weer was ook erg goed!

In de eerste week liep de techniek nog niet heel lekker, mogelijk veroorzaakt door de overgang van veel binnen werpen in Nederland naar zien hoe ver de schijven vliegen buiten. In de tweede week ging het daarentegen erg lekker, door een paar kleine aanpassingen. Gedurende de hele stage gingen de krachttrainingen naar wens, een mooie basis dus om op verder te bouwen!

 

Oh ja, nu je er toch bent: klik gelijk even door naar de foto’s die gemaakt zijn door Pim van der Maden! Je vindt ze hier

 

Tot later!


26 augustus 2018

Een mooi naseizoen in het verschiet om een bitter smaakje weg te spoelen

Het is inmiddels twee weken geleden dat ik terug ben gekomen van het EK in Berlijn, een toernooi waar ik graag had laten zien dat ik dit jaar weer een mooie stap heb gezet en wat dus een soort kers op de taart had moeten worden. Helaas raakte ik vier weken voor het toernooi geblesseerd aan mijn rug tijdens een krachttraining en heb ik flink wat passen op de plaats moeten maken. Met dank aan goede (medische) begeleiding op Papendal kon ik fit aan de start verschijnen, maar de topvorm was er nog niet. Dit resulteerde in een 14e plaats, slechts 80 cm van een finaleplaats verwijderd.


387508311021555015225434882241

Het besef na mijn laatste poging dat ik de finale niet had bereikt (foto: Bjorn Paree)


Ondanks dat ik mijn doel niet heb bereikt tijdens het toernooi, heb ik wel kunnen genieten van de geweldige sfeer in het stadion. En ja, de finale discuswerpen toekijken vanaf de tribune deed pijn. Gelukkig waren er veel mooie Nederlandse successen die avond, waardoor ik dat gevoel een beetje naar achteren kon schuiven! 


Nu is het tijd om verder te kijken en zijn de plannen voor het naseizoen gemaakt. Ik draai nu een zwaar trainingsblok, zodat ik weer meer power heb voor mooie afstanden. Vervolgens zal ik met mijn AV NOP-team meedoen aan de promotiewedstrijd van de competitie, waarbij ik de kogel en slingerkogel ter hand zal nemen. Daarna ga ik een aantal discuswedstrijden doen, waaronder - net als de voorgaande jaren - twee competitiewedstrijden in Frankrijk. 


Houd mijn facebook-pagina in de gaten voor updates over deze wedstrijden en uiteraard volgt er aan het einde van het seizoen weer een terugblik op deze pagina!


6 juli 2018

Op weg naar Berlijn met 6e Nederlandse titel op zak

Nog maar een maandje en dan mag ik aantreden op het EK in het Olympisch Stadion van Berlijn met als doel het behalen van de finale. Twee weken geleden liet ik op het NK zien dat ik stabiel 57 meter + kan werpen, iets wat zeker nodig zal zijn om de finale te halen.

 

Ik opende de NK finale met een worp van 57,50 meter, die eigenlijk helemaal niet zo goed voelde. Op dat moment had ik het gevoel dat er weer een 60 meter worp in zat. Er volgden nog een paar pogingen van 57 en 58 meter, om in de laatste ronde mezelf te verbeteren tot 59,10 meter. Helaas geen 60, maar erg blij met de stabiele serie en mijn een na beste worp tot nu toe! Dit leverde mij mijn 6e Nederlandse titel op rij op en een gezonde dosis vertrouwen richting het EK.

 

359866761021522599951073285573

Het podium met links Jorinde van Klinken en rechts Enid Duut

 

De komende weken zal ik nog een paar wedstrijden doen om het wedstrijdritme erin te houden, maar zijn de trainingen vooral ingericht om te pieken in Berlijn. Ik zal op donderdag 9 augustus aantreden voor de kwalificatie, maar eerst gaan we morgen nog naar de Arena Games in Hilversum!


20 mei 2018

ZESTIG METER

Afgelopen week heb ik drie wedstrijden gedaan, met als doel het halen van de EK limiet van 58,50. Woensdag 16 mei, op de verjaardag van mijn vader, deed ik mee in Uden. De omstandigheden leken goed op papier, maar vielen door de bebosde ligging van de baan toch ietwat tegen. Een aardige wedstrijd met als resultaat 57,57. Nog geen verjaardagscadeautje voor papa dus. De dag erna reisde ik af naar Heerhugowaard, door alle files deed ik er tweeënhalf uur over. Toen de mannen klaar waren met hun wedstrijd, verplaatste de wedstrijd zich naar de andere kooi zodat ik als linkshandige een gunstige wind had. Het inwerpen voelde niet geweldig, maar toen de eerste worp bijna 57 meter was ging de knop om want die voelde helemaal niet lekker. Dat leverde in de tweede poging mijn eerste 60 meter worp tot nu toe op! Een heerlijk gevoel om de EK limiet ruimschoots op zak te hebben, maar bovenal het zesje ervoor! Iedereen enorm bedankt voor alle lieve reacties! 


img6310  326491201973969959311010689232

Vermelding op Teletekst                                     Met trainer Gert na de wedstrijd!


Gister stond de Ter Specke Bokaal op de agenda. Enigszins vermoeid door de afgelopen dagen verscheen ik aan de start in Lisse, waar het weer traditioneel fris was (ik was blij met mijn handschoenen). Na de zestig meter wist ik niet wat ik kon verwachten, dus alles bij elkaar opgeteld was ik redelijk tevreden met 57,80. Nu kan ik met een goed gevoel doortrainen richting Berlijn, met nog een aantal leuke wedstrijden tussendoor! 


En oh ja....klik hier voor de opname van mijn 60,02!


3 mei 2018

Trainingskamp Rio Maior

Twee weken geleden ben ik vervroegd thuis gekomen van het trainingskamp in Rio Maior vanwege familie-omstandigheden. Ik heb nu de tijd gevonden om een verslagje te schrijven.

 

Normaliter vertrekken we begin april naar het buitenland om ons specifiek voor te bereiden op het wedstrijdseizoen onder goede (weers)omstandigheden. Helaas waren de weergoden ons minder goed gezind en hebben we aardig wat regen voorbij zien komen. Hierdoor hebben we op sommige dagen het programma aan moeten passen. Op de dagen dat het droog was, heb ik goed kunnen trainen en de schijven begonnen steeds beter te vliegen.

 

We wisten al dat er aan het einde van de eerste week een wedstrijd gepland stond in Leiria, 45 minuten rijden vanaf Rio Maior, dus toen we zagen dat het goed weer zou worden besloten we om ons aan te melden. Dat bleek een goede keuze, want in mijn zesde poging van de wedstrijd verbeterde ik mijn pr naar 58,14. Helaas nog net te kort voor de A-limiet voor het EK (58,50), maar wel een goed gevoel overgehouden doordat 5 van de 6 pogingen boven de 55,50 waren.

 

307049751930621276979212266592

De werpgroep in Leiria

 

Een dag later vertrok ik, zoals gezegd vanwege familie-omstandigheden, huiswaarts. Hierdoor besloot ik om aan het einde van die week deel te nemen aan de clubcompetitie, waar ik 56,43 wierp. Al met al is het dus fijn dat ik zo vroeg in het seizoen een pr heb neergezet en weet ik dat ik er fysiek goed voor sta. Als ik dat kan vasthouden, dan komt er ongetwijfeld een mooie afstand aan binnenkort!


16 januari 2018

Het nieuwe jaar goed begonnen onder de Spaanse zon

Op 2 januari stapte ik het vliegtuig in om weer terug te keren naar het Spaanse Albir. Samen met een kleine groep collega-werpers heb ik hier 11 dagen lekker kunnen trainen. Op vrijwel alle dagen was het erg lekker weer, zodat we ongestoord onze trainingen konden afwerken.

 

De eerste werptrainingen verliepen wat moeizaam, vooral veroorzaakt doordat we de hele winter nog binnen hebben moeten werpen en je dus niet het resultaat kan zien van de technische veranderingen die we hadden doorgevoerd. De fysieke trainingen gingen vanaf het begin wel goed en haalde ik PR’s in de krachtruimte en met kogel voor- en achterover. Vanwege de vele trainingen raakte ik licht overbelast, dus heb ik in de tweede week wat minder trainingen afgewerkt. Het werpen werd toen beter en ook aan het einde van de stage haalde ik in de fysieke trainingen PR’s.

 

7929581b-a8e0-4c44-893c-fcd1dd

 

Al met al was het een heel nuttige stage. Weer terug in Nederland zijn we genoodzaakt binnen te trainen door de kou en regen, maar met de opgedane ervaring in Spanje hebben we nu toch weer een scherper beeld van de techniek. En de koffie tussen de trainingen door moet dan maar bij de kachel in plaats van op het balkonnetje ;-)

 

Ter Haar & Pater advocaten hebben ervoor gezorgd dat ik mee kon op deze trainingsstage, waarvoor mijn dank! 


18 oktober 2017

Terugblik seizoen 2017

Het is oktober, de vakantie zit er op en het is weer tijd om op te bouwen richting het komende seizoen. Maar niet voordat ik een terugblik heb geschreven over het afgelopen seizoen. Over veel wedstrijden heb ik een verslagje geschreven, dus ik wil nu niet teveel in herhaling treden.

 

Tot januari draaide ik eigenlijk best wel een goede winter en had ik vertrouwen in de wedstrijden die zo langzaamaan weer in het zicht kwamen. Twee blessures gooide echter weer roet in het eten. Een latere seizoenstart dan gepland, resulteerde wel gelijk in een klein PR: 56,91 in Rotterdam. Via de Europacup voor landenteams in Lille werkte ik toe naar het NK, een van de piekmomenten. Met 57,97 in de kwalificatie is dat zeker een mooie piek geworden!

 

Na het NK en een wedstrijd in Heerhugowaard de week erna, had ik een wat mindere periode. Mijn piekmoment was geweest, ik was wat vermoeid en had niet helemaal duidelijk voor ogen wat ik in het naseizoen nog wilde gaan doen. Tot de trainer van de Franse club mij weer uitnodigde om, net als vorig jaar, twee wedstrijden te werpen. Na een soort actieve rustweek had ik weer een mooi doel om naartoe te werken.

 

Drie weken geleden vertrok ik naar Frankrijk voor de kwalificatiewedstrijd in Lyon. Trainingen wezen uit dat ik er goed voor stond, maar toch liep de techniek niet helemaal lekker. Lastig inschatten dus wat ik kon verwachten. In mijn laatste poging wierp ik 57,79! Zo’n mooie afstand had ik wel gehoopt, maar niet geheel verwacht. Ik nam ook maar weer eens de kogel ter hand en stootte 14,95.

 

Na Lyon heb ik anderhalve week doorgetraind voordat ik weer naar Frankrijk vertrok. Ditmaal gingen we met de ploeg vanuit Aix-les-Bains naar het zuidelijk gelegen Salon de Provence. Garantie voor lekker weer dus!

 

Op zaterdag 7 oktober stond discus op het programma, ik wierp aan het begin van de avond en de wind was volledig gaan liggen. Evenals vorig jaar wierp ik tegen Melina Robert-Michon (afgelopen zomer nog goed voor brons op het WK) en had ik dus sterke tegenstand. Ik kwam helaas niet verder dan 55,94 en werd tweede. Ik had meer gehoopt van deze wedstrijd en had ook zeker het idee dat het er wel in zat. De ring was vrij snel, wat er voor zorgde dat ik niet de druk kon geven die ik gewend ben. Wel een goed leermoment voor een volgende keer.

 

Zondag 8 oktober mocht ik weer kogelstoten. Ik wilde me revancheren op de dag ervoor en op z’n minst 15 meter stoten. Met 15,61  en een eerste plaats is dat ruimschoots gelukt! Een mooie opsteker, al had ik het natuurlijk liever andersom gezien!

 

Na de wedstrijd werd ik op de trein gezet en heb ik vakantie gehouden in Marseille! Ik heb genoten van de mooie stad en het lekkere weer en heb ook veel leuke dingen gedaan, zoals een hike in het national park en een kayak tocht.

thumbimg46511024   thumbimg47241024

 

Ik kan tevreden terugkijken op het seizoen en heb weer stappen gezet. Ik heb mijn PR met ruim een meter aangescherpt en vooral het basisniveau is erg omhoog gegaan ten opzichte van vorig jaar. Uitgerust en wel kan ik beginnen aan de opbouw richting seizoen 2018, waarin het EK in Berlijn op de agenda staat en ik de stijgende lijn dus wil doortrekken om aan dat EK deel te kunnen nemen!


27 juli 2017

5 keer op rij…what’s next?

Op 14 en 15 juli mocht ik aantreden in Utrecht om mijn Nederlandse titel te verdedigen. Vrijdags stond de kwalificatie op het programma, waar de kwalificatie-eis op 49,00 meter was vastgesteld. Normaal gesproken een afstand die ik altijd kan werpen, maar na een ietwat moeizame warming-up stond ik wel op scherp. Ik wilde graag in 1 poging klaar zijn. Met dat doel liep ik ook de ring in. Een worp waar niet veel aan mankeerde, maar niet briljant voelde, die werd gedragen door de wind landde na 57,97 meter! Een PR van ruim een meter! Enigszins verbaasd kon ik dus mijn tas inpakken en mij opmaken voor de finale.

 

Door de PR worp van de dag daarvoor had ik het gevoel dat de grootste druk een beetje was verdwenen. Samen met de mindere windomstandigheden, maakte dat tot een wedstrijd die niet geweldig verliep. Met mijn eerste poging van 54,79 meter nam ik de leiding, die ik ook niet meer af stond. In mijn 6e poging verbeterde ik mij nog tot 55,95 meter. Een degelijke afstand, maar waar het vooral om ging: ik had mijn 5e Nederlandse titel op rij gewonnen! Ik maak nu maar even van de gelegenheid gebruik om mijn trainer, medische begeleiding, sponsoren, familie en vrienden te bedanken voor de steun!

 

20155636_10212615817297808_373

Het podium van het NK. Foto: Bjorn Paree

 

De week na het NK heb ik nog een wedstrijd in Heerhugowaard gedaan waar ik tot 56,54 meter kwam. Afgezien van de blessures eerder dit jaar verloopt het seizoen dus best aardig! Dus….what’s next? Momenteel ben ik aan het trainen, om over een paar weken weer wat wedstrijden te gaan doen. Ik ben benieuwd of ik nog een paar mooie afstanden neer kan zetten! 


2 juli 2017

Terugblik eerste deel van het seizoen

Wat te doen op een regenachtige vrije zondag? Genoeg tijd om een terugblik te schrijven op het eerste deel van het seizoen!

 

Zoals jullie weten heb ik een blessure opgelopen tijdens het trainingskamp ter voorbereiding op het wedstrijdseizoen. Daardoor werd ik gedwongen om mijn seizoenstart uit te stellen met een week of vier. Op zaterdag 3 juni wierp ik mijn eerste wedstrijd in Rotterdam. In de allereerste poging was het meteen raak: 56,91 meter. Een klein pr. De tweede wedstrijd die dag wierp ik ook nog 56,75 meter. Een heel mooie start van het seizoen!

 

De weken daarna wierp ik nog in België (54,35 meter) en op mijn thuisbaan in Emmeloord (55,54 meter) alvorens ik met de Nederlandse ploeg afreisde naar Lille (Frankrijk) voor de EK Landenteams.

Ik stond daar op basis van PR als 11e geplaatst en wist er uiteindelijk een 9e plaats uit te slepen met een afstand van 56,39 meter. Wederom een mooie afstand dus. Helaas hebben we met het team geen handhaving in de Super League kunnen realiseren, dus over twee jaar komen we weer uit in de First League.

 

19437197_1557216850986325_3010

De uitslag van de wedstrijd en foto's in het Lille Métropole Stadium 

 

Uit de wedstrijden die ik tot nu toe heb gedaan blijkt dat mijn basisniveau weer een flinke stap hoger ligt dan vorig jaar en hoop ik in de komende weken een mooi PR neer te kunnen zetten.

Afhankelijk van de weersomstandigheden ga ik mijn wedstrijden uitkiezen en over twee weken staat het NK ook al voor de deur. Voor het eerst sinds jaren wordt dit niet meer in het Olympisch Stadion gehouden, maar mogen we naar Utrecht voor de titelstrijd!


29 april 2017

Blessure gooit roet in het eten tijdens trainingsstage

De afgelopen twee weken ben ik samen met een grote groep atleten op trainingsstage geweest in het Portugese Rio Maior. 

Ik ging niet alleen met mijn eigen trainingsgroep op reis, maar ook met junioren en <23 atleten van het sprinten, polsstokhoogspringen en de meerkamp.

 

IMG_2585

Groepsfoto in het stadion van Rio Maior

 

Op zondag 16 april stond de eerste training gepland en deze ging gelijk super goed. De schijven vlogen heel makkelijk, dus dit leek mij een mooie voorbode voor de komende trainingen. Helaas kreeg ik de dag erna wat last van mijn nek en kon ik die dag niet lekker trainen, gelukkig werd dit snel opgelost door fysio Marc en kon ik weer aan de slag. De werptrainingen daarna liepen minder goed dan de eerste, dit had vooral een technische oorzaak. Na een korte analyse kon ik dit goed aanpassen en was de tweede werptraining op donderdag alweer beter.

 

De donderdag sloten we af met een krachttraining, waar het helemaal mis ging. Tijdens de fly’s (een oefening waarbij je de pectoralis traint, essentieel voor discuswerpen) hoorde ik iets knappen/kraken in het gebied van mijn linker sleutelbeen/schouder. De schrik zat er flink in, vooral omdat bij trainingsmaatje Wout Zijlstra twee dagen daarvoor zijn schouder uit de kom lag en hij meteen terug naar huis moest. In eerste instantie gaf ik aan dat het meeviel, maar al gauw merkte ik dat het niet goed was en stond ik weer voor de neus van de fysio. De volgende dag werd het flink stijf en was de beweeglijkheid slecht. Door behandelen, ijzen en medicatie trok de stijfheid al snel weer weg, maar de pijn rond het sleutelbeen bleef.

 

IMG_2626

 

Vanaf de donderdag dat het gebeurde heb ik alternatieve trainingen gedaan en veel drills. Niet wat ik vooraf had gehoopt, maar wel fijn op bezig te kunnen blijven en de drills zijn natuurlijk goed om de techniek te perfectioneren!

 

Samengevat kijk ik dus met gemengde gevoelens terug op deze trainingsstage. De paar goede trainingen aan het begin en de prestaties en ambiance van topatleten om mij heen, helpen om zo snel mogelijk weer zelf te willen presteren.

 

Nu, ruim een week later zit er nog steeds pijn rond het sleutelbeen en zal ik daarom komende dinsdag naar de sportarts gaan om verder te kijken hoe en wat. Nog even afwachten dus….23 maart 2017

Seizoen geopend op het mooie Gran Canaria

Donderdag 9 maart stapte ik samen met een selecte groep werpers het vliegtuig in naar de zon, om daar mijn eerste wedstrijd van het jaar te werpen: de European Winterthrowing Cup in Las Palmas (Gran Canaria). De locatie was prachtig en het weer net zo met temperaturen rond de 30 graden.

 

IMG_2195

Het stadion van Las Palmas, direct gelegen aan de zee.

 

Op vrijdag heb ik nog een aantal trainingsworpen gemaakt. Er was een speciale laag in de ring gelegd, waardoor ik weinig grip had en besloot op de schoenen te werpen die ik normaal alleen gebruik als het regent. Toen had ik meer grip en ging het draaien ook wat beter.

 

De dag voordat het toernooi begon werden de definitieve startlijsten bekend gemaakt en werd duidelijk dat ik in de A groep mocht starten. Ik had dus mooie tegenstand met veel dames met een PR van boven de 60 meter.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd vond ik het lastig om in te schatten wat ik zou kunnen werpen. De trainingen gingen de laatste twee weken best wel goed, al was de techniek niet heel stabiel en hebben we vrijwel niet buiten kunnen werpen. Daarom ging ik voor een PR, maar met als ondergrens 54 meter.

 

De eerste dagen stond er weinig wind, maar op zondag – toen ik moest werpen – stak er een vrij harde wind op vanaf de rechterkant. Voor mij als linkshandige heel ongunstig. In mijn eerste poging wierp ik 54,08 meter en had ik de ondergrens dus al te pakken. Helaas is het daar ook bij gebleven. Ik kreeg het niet voor elkaar om de belangrijke techniekpunten goed uit te voeren, wat in de training zo nu en dan wel al heel goed ging.

 

Alles op een rijtje gezet is het niet een heel slechte afstand, maar op zo’n Europese wedstrijd had ik graag wat meer willen laten zien. Uiteindelijk werd ik 9e en kijk ik wel terug op een heel mooie ervaring. Vroeg in maart 54 meter werpen met de gegeven omstandigheden en helder hebbend wat er technisch beter moet, biedt perspectief voor komend seizoen! Het was dus een nuttig meetmoment.

 

Inmiddels ben ik ruim een week weer aan het trainen op Nederlandse bodem. Vanochtend had ik een biomechanische analyse. Hierbij werd vanuit verschillende hoeken de techniek gefilmd en wordt het naderhand geanalyseerd. Het was een goede training en de schijven vlogen aardig, dus ik ben benieuwd naar de resultaten. Komende zondag staat de volgende wedstrijd gepland, deze vindt plaats in Grootebroek, waar ik vorige zomer mijn huidge PR wierp. Na deze wedstrijd zal ik nog drie weken thuis trainen, voordat de volgende trainingsstage gepland staat. Ik houd jullie op de hoogte!

 


16 januari 2017

2017 gestart met trainingsstage en nieuwe sponsor

Het jaar 2017 is goed begonnen met een trainingsstage in het Spaanse Albir. Op 2 januari vertrok ik met een groep werpers en trainer Gert om 10 dagen hard te trainen. Het belangrijkste voordeel van deze stage is het lekkere weer. We hebben alle trainingen kunnen afwerken met temperaturen tussen 14 en 18 graden. Een groot verschil met Nederland, waar we in deze tijd van het jaar genoodzaakt zijn om binnen in het net te werpen. Helaas werd ik tegen het einde van de stage ziek en heb ik minder kunnen doen. Na een dag volledige rust, kon ik de 10-daagse toch nog met twee lekkere trainingen afsluiten.

 

Bij terugkomst heb ik samen met Jelle van Miracle Design een nieuw logo op mijn auto toegevoegd. Met ingang van dit jaar heb ik er een nieuwe sponsor bij: Wierda Projecttechniek. Sjaco en Jolanda Wierda leveren met hun bedrijf een totaalpakket aan elektronische diensten voor woningen. Zij bieden mij een steuntje in de rug bij het nastreven van mijn sportieve amtities. Op naar een mooie samenwerking. Naast deze nieuwe sponsor ben ik ook blij te kunnen vermelden dat mijn huidige sponsoren mij blijven ondersteunen, bedankt hiervoor!

 

CSC_0305

 

 

11 oktober 2016

Seizoen 2016 in vogelvlucht

Met de wintertrainingen voor de deur heb ik de tijd genomen om even terug te blikken op het afgelopen seizoen. Sportief gezien een heel mooi jaar!

 

Een jaar geleden zat ik op mijn hotelkamer in Turijn voor een vakantietripje, toen de Atletiekunie de eisen voor deelname aan het EK bekend maakte. Vanaf dat moment wist ik dat ik het EK in ons eigen land niet mocht missen. Een heel mooi doel om naartoe te werken.

 

IMG_8253 Na een aardige winter hebben we ons in Alfaz del Pi voorbereid op het wedstrijd seizoen. Ik tankte vertrouwen door op eenvoudige wijze 54’ers te werpen  in een door Esten georganiseerde wedstrijd. Ik bevestigde dit door tijdens de aftrap van het baanseizoen in Lisse al gelijk de B-limiet voor het EK te  werpen. Met 56,23 verbeterde ik tevens mijn PR met precies een meter. Die was binnen! Ik kon rustig toe gaan werken naar het EK, met in het  achterhoofd dat ik nog Nederlands Kampioen moest worden om definitieve deelname veilig te stellen.

IMG_9357

In juni werd ik voor de vierde maal op rij Nederlands Kampioen met 54,04 en kon me op gaan maken voor het EK in Amsterdam. Mijn eerste deelname aan een individueel seniorentoernooi was een feit! Op het Museumplein wierp ik, gesteund door veel vrienden, familie en collega’s, mijn kwalificatie. Ik werd 18e met 55,52 en kijk terug op een fantastische ervaring! Dit smaakt naar meer!

IMG_0042

Een paar dagen later werd in Grootebroek een wedstrijd georganiseerd om Rutger Smith en Erik Cadee nog gelegenheid te geven om de limiet voor de Omypische Spelen te behalen. Jammer genoeg lukte dat niet. Ik wist te profiteren van de (soms iets te) harde wind en scherpte mijn P.R. aan tot 56,74. In de weken daarna heb ik nog wat wedstrijden gedaan in Nederland, Luxemburg en België.  De meeste daarvan eindigde in 53-ers, wat dus mijn basis lijkt te zijn dit jaar.

IMG_0647

De maand september stond min of meer in het teken van rust, waarin ik ook twee weken lekker helemaal niks heb gedaan. Tot ik een berichtje kreeg vanuit Frankrijk met de vraag of ik daar mee wilde doen aan de clubcompetitie. Ondanks het feit dat ik in mijn rustperiode zat, leek me dit een leuke uitdaging! Het laatste weekend van september ben ik drie dagen naar Aix-les-Bains gegaan om een kwalificatie wedstrijd te werpen in Lyon. Ze hadden me gevraagd of ik ook kogel wilde doen, dus die heb ik ook maar weer eens ter hand genomen. Dat was al even geleden. Ik won de wedstrijd met 14,86. Het discuswerpen won ik ook, met een afstand van 53,05.

DSC_0949

Na dit weekend heb ik een week op Papendal getraind en deed mee aan de clubkampioenschappen van mijn cluppie AV NOP. Hier viel discus met 52,59 tegen, zeker aangezien ik een paar lekkere worpen in de warming-up had, maar die tellen niet helaas. De kogel stootte ik steady naar 14,92. Na afloop werd ik door de vereniging in het zonnetje gezet op basis van mijn prestaties op het NK en EK.

14642523_1222336071141073_6229

Op 3 oktober stapte ik voor de tweede keer in het vliegtuig naar Geneve, om vanuit daar door te reizen naar Aix-les-Bains. Ik heb daar een aantal dagen meegetraind met de groep en kunnen genieten van een mooie omgeving. Vrijdag 7 oktober staken we Frankrijk van oost naar west over en reden we zo’n 650 km om de bestemming van de finalewedstrijd te bereiken: Niort. De wedstrijd is wat anders dan we gewend zijn in Nederland. Voor deze ‘Coupe de France’ hebben de beste 8 clubs van Frankrijk zich geplaatst als het gaat om de werponderdelen. Op elk werponderdeel moet de club 4 deelnemers hebben om mee te kunnen strijden voor het teamklassement. Aix-les-Bains won de teamklassementen op kogelstoten en kogelslingeren, werd tweede op discuswerpen en vierde op speerwerpen. Dat tezamen zorgde ervoor dat we de meeste punten hadden en het overall klassement wonnen! We gingen dus met veel prijzen terug oostwaarts. 

Zelf werd ik tweede met discus achter Melina Robert-Michon, de zilveren medaille winnares op de Olympische Spelen in Rio. Met 54,57 heb ik het seizoen mooi af kunnen sluiten! Met kogel werd ik ook tweede en stootte 15,15, een seasons best. Ik kijk terug op een mooie ervaring met goede resultaten in Frankrijk. Ik ben met open armen ontvangen bij Aix-les-Bains, waar strijden voor de club hoog in het vaandel staat. Dit ging gepaard met een hoop plezier!


Iets later dan gedacht is seizoen 2016 tot een einde gekomen. Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik veel mooie momenten meegemaakt dit jaar. Bedankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft! Een speciaal bedankje aan mijn sponsoren en supporters voor jullie bijdrage aan alle onkosten die bij het sporten komen kijken!

 

Ik kijk uit naar seizoen 2017, maar tot die tijd….trainen, trainen, trainen!

 

12 juli 2016

Een geweldig EK en een lekker toetje

De afgelopen week stond in het teken van mijn eerste deelname aan een internationaal seniorentoernooi. Na deelname aan internationale juniorentoernooien (met wisselend succes) en Europacups voor landenteams stonden nu ‘de grote dames’ op mij te wachten. Kijkend naar de persoonlijke records ging ik het toernooi als 26e en laatste in. Mijn gevoel was daarom dat ik niets te verliezen had. Het doel vooraf was zo ver als mogelijk werpen en welke klassering daarbij zou horen zouden we dan wel zien. Een finaleplaats (top 12) is nooit onmogelijk, maar gezien de ranking niet heel realistisch. Tot zover de voorbeschouwing.

 

Op de eerste dag van het toernooi mocht ik gelijk al aan de bak. Dat het leuk zou zijn om voor eigen publiek te werpen had ik wel gedacht. Ook dat me dat iets extra’s kan geven. Maar wat ik niet had gedacht is dat ik bij opkomst van het Museumplein links van me zo’n 10 collega’s zag zitten en rechts van me een stuk of 20 familieleden, vrienden en clubgenootjes uit Emmeloord! Ik werd voorgesteld onder luid gejuich van ‘mijn’ oranjefans.

 

Vooraf was de automatische kwalificatie-eis vastgesteld op 58,00 meter. In groep A hadden 6 dames deze eis behaald. Wat betekende dat er nog 6 plekken over waren of ik moest zelf verder dan 58,00 meter werpen. Wat niet heel erg in mijn voordeel was, was dat de wind van rechtsvoor kwam. De rechtshandige werpsters waren in het voordeel. In groep B, waar ik in zat, werd  door maar liefst 9 dames de eis overschreden, waardoor er 15 door gingen naar de finale.

 

In mijn derde poging wierp ik mijn verste afstand: 55,52 meter. Mijn tweede afstand ooit, dus een prima resultaat. Uiteindelijk werd ik hier 18e mee. Ik kijk terug op een heel mooie wedstrijd met geweldig publiek. Ik wil iedereen hiervoor bedanken, dit gaf het toernooi extra glans! Op vrijdag werd de finale in een uitverkocht Olympisch Stadion afgewerkt. Ik was niet teleurgesteld dat ik er niet bij stond, maar het gaf wel heel veel motivatie. Daar wil ik ook graag tussen staan!

 

Vrijdag werd ook duidelijk dat de atletiekvereniging SAV uit Grootebroek op zondag en maandag nog twee discus wedstrijden organiseerde, om Rutger Smith en Erik Cadee gelegenheid te geven om nog limieten voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te werpen. Omdat ik wist dat ik in vorm ben, besloot ik me aan te melden voor de maandag. De windvoorspellingen waren goed. Waar de mannen het helaas niet gelukt is om een gewenst resultaat neer te zetten, greep ik mijn kans. Hoewel de wind wel erg hard en onstuimig blies voor de 1kg schijf, wierp ik een constante wedstrijd en wist ik er een PR uit te slepen: 56,74! Hiermee schuif ik weer een plaatsje omhoog op de allertijdenlijst van Nederland en sta nu 8e.

 

De komende weken zijn nog niet ingevuld, maar ik ga zeker nog wat wedstrijden opzoeken om te kijken of er nog meer in zit!


22 juni 2016

Met vierde Nederlandse titel op zak naar EK Atletiek!

Afgelopen week stond in het teken van het NK Atletiek in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Na een korte trainingsperiode zonder wedstrijden testte ik me een week geleden in Groningen. Ik wierp daar een stabiele wedstrijd, maar helaas nog niet de afstanden die mij tot tevredenheid stemmen. Wel wist ik wat beter moest om tijdens het NK verder te werpen. Op zich een nuttige wedstrijd dus.

 

Donderdag 16 juni stonden de kwalificaties op het programma, waarbij 48,00 meter leidde tot automatische kwalificatie voor de finale. Met een degelijke, maar verre van bijzondere worp wist ik mij in de eerste poging met 51,13 meter te plaatsen voor de finale. Ik kon mijn tas inpakken en naar huis.

 

Op vrijdag heb ik nog een korte training gedaan om vervolgens op zaterdag aan te treden voor de finale. Volgens de berichten zou de wind van linksvoor komen, wat erg gunstig voor mij is. Helaas draaide deze in het stadion, waardoor de wind meer van rechts leek te komen. De 7 andere (rechtshandige) finalistes waren in het voordeel en wierpen dan ook nagenoeg allemaal een PR.

 

Ik opende de wedstrijd met een matige worp. Toen ik op het scorebord zag dat het toch nog 52,03 meter was, wist ik dat ik ver kon werpen. Vanaf de eerste poging stond ik aan de leiding. Uiteindelijk was mijn derde poging van 54,04 meter de winnende afstand. Ik had gehoopt wat verder te werpen en voel dat dat er ook in zit, maar helaas had ik wat moeite om de techniek stabiel uit te voeren. 

 

13419054_1326744490673844_6411

Foto: Erik van Leeuwen

 

Nadat ik 56,23 meter heb geworpen, was dit wel weer de verste afstand en hopelijk een mooie opmaat naar het EK toe. Want met deze vierde Nederlandse titel op rij heb ik mij definitief gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen in Amsterdam! Na afloop kreeg ik veel aandacht van de pers voor deze prestatie van onder andere de NOS en Omroep Flevoland. Deze beelden zijn hier terug te vinden.

 

De komende weken zullen volledig in het teken staan van voorbereiden op het EK. Ik zal gaan werken aan het stabieler krijgen van de techniek en natuurlijk fit blijven, zodat ik over ruim twee weken een mooie prestatie neer kan zetten!

 

Het toernooi is van 6 t/m 10 juli en ik mag gelijk de eerste dag al aan de bak. De kwalificatierondes worden gehouden op het Museumplein. Ik kijk uit naar deze bijzondere wedstrijd.

 

Kom jij me ook aanmoedigen!?


8 mei 2016

Goede stap richting het EK bij Ter Specke Bokaal in Lisse

Een week na terugkomst van het trainingskamp heb ik alweer twee wedstrijden achter de rug. Na een paar dagen van mindere fitheid wierp ik een moeizame wedstrijd bij de Harry Schulting Games in Vught. Uiteindelijk had ik een goede poging van 54,04. Ik was blij dat ik die afstand gegeven de fitheid en minder goede wind toch nog kon werpen, maar keek er naar uit om verder te werpen.

 

Twee dagen later, bij de Ter Specke Bokaal te Lisse, is dat ruimschoots gelukt. Voorafgaand aan de wedstrijd had ik al een goed gevoel: ik voelde me fit, het zou lekker weer worden en de wind stond best aardig. In de derde poging wierp ik al een pr met 55,39. Omdat de internationale limiet voor het EK van 56,00 in mijn hoofd zat kon ik daar nog niet blij mee zijn. Poging 4 en 5 waren minder, maar in de laatste ronde haalde ik uit naar 56,23. Enorm blij dat ik deze in de pocket heb!

 

13133342_1084577248250290_7834

 

Bjorn Paree heeft mijn blijdschap mooi vast weten te leggen! Klik hier voor meer foto's (Erik van Leeuwen).

 

Voor de volledigheid: om deel te kunnen nemen aan het EK komende zomer in Amsterdam moet ik 1) 58,90 werpen (de Nederlandse limiet) of 2) indien niemand aan Nederlandse limiet voldoet, volstaat de internationale eis met als toevoeging dat ik Nederlands Kampioen moet worden. Oftewel, met de 56,23 heb ik een stap in de goede richting gezet. Nu is het zaak om tijdens het NK (16-19 juni) mijn titel te prolongeren.

 

Het feit dat ik aan het begin van het seizoen al deze afstand werp, geeft rust. Nu kan ik lekker doorgaan en kijken waar het schip (lees: de discus) strandt…!

Zaterdag 14 mei staat het baancircuit in Hoorn op de agenda.


2 mei 2016

Geslaagd trainingskamp onder de Spaanse zon!

Terwijl ik de titel van dit bericht typte dacht ik aan het trainingskamp van vorig jaar. De titel daarvan luidde: ‘Geslaagd trainingskamp in Spanje’.  Ik val dus een beetje in herhaling, maar het zijn wel de beste woorden om de afgelopen twee weken te beschrijven.

 

De reis ging eveneens naar Alfas Del Pi. De grootste verschillen ten opzichte van vorig jaar zijn dat er een werper meer mee ging (Wout Zijlstra), we een week eerder zijn gegaan, ik heb deelgenomen aan een wedstrijd en dat ik minder ziek thuis ben gekomen.

 

Voorafgaand aan het trainingskamp waren trainer Gert en ik zoekende naar het juiste gevoel bij de start van de techniek. Hierdoor had ik niet het gevoel dat ik er heel goed voor stond. Aangekomen in Spanje was dat onveranderd. Toch wekte een wedstrijd georganiseerd door Esten mijn interesse. Ik was wel benieuwd of het daadwerkelijk nog niet helemaal ging zoals gehoopt of dat dat slechts een gevoel was.

 

Halverwege de eerste week hakten we de knoop door en besloten we deel te nemen aan de wedstrijd op zaterdag 23 april. Ik nam een beetje gas terug in de krachttrainingen en bereidde me voor op de wedstrijd.

 

De organisatie was wat chaotisch, wat er voor zorgde dat ik bij aankomst op de baan kreeg te horen dat mijn wedstrijd op punt van beginnen stond. Ik kreeg 10 minuutjes om me op te warmen en kon meteen aansluiten bij het inwerpen. Ik voelde me fit, maar zoals gezegd nog niet helemaal gerust over mijn techniek. Toen mijn eerste poging op 54,46 landde was ik dan ook wel opgelucht. Uiteindelijk wierp ik vijf keer verder dan 53 meter, met als verste 54,91. Mijn derde afstand ooit en een solide start van het seizoen (bekijk hier het filmpje van mijn verste worp).

 

Met dit resultaat in mijn zak konden we verder werken aan de techniek. De worpen in de wedstrijd gaven mij het gevoel dat er veel meer in zit. In de tweede week van het trainingskamp heb ik goed kunnen trainen. Helaas werd ik niet helemaal fit en flink verkouden, maar tegenover de oorontsteking van vorig jaar viel het alleszins mee.

 

IMG_8463

 

Diverse trainingsvormen!

 

Ik kijk terug op een geslaagd trainginskamp met een gezellige groep. Komende donderdag  doen we allemaal mee aan de Harry Schulting Games in Vught. De voorspellingen zijn gemaakt. Laat het wedstrijdseizoen maar komen!

 

Via deze weg wil ik ook mijn dank uiten naar Ter Haar & Pater Advocaten voor hun sponsorbijdrage aan dit trainingskamp!


12 december 2015

Nieuwe sponsoren AQRaad Verzekeringen en Maxshopping.nl

Afgelopen week heeft Miracle Design ervoor gezorgd dat mijn auto mooi bestickerd is. Daarmee introduceer ik gelijk twee nieuwe sponsoren: AQRaad Verzekeringen en Maxshopping.nl. Deze sponsoren komen mij tegemoet in de kosten die een auto met zich meebrengt, wat het voor mij mogelijk maakt om naar trainingen en wedstrijden te rijden. Mijn grote dank daarvoor!

Naast deze sponsoren geef ik, met trots, ook meer zichtbaarheid met mijn andere sponsoren Miracle Design, XTraveler, ’t Voorhuys en Ter Haar & Pater Advocaten.

 

DSC_0063

 

Maandag 7 en dinsdag 8 december was ik op het Emelwerda College in Emmeloord om presentaties te geven. Hierin heb ik verteld over mijn sportersbestaan en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Ik heb deze lessen al vaker gegeven en ook nu was het weer leuk om de jeugd te inspireren. 

 

DSC_0038  DSC_0047


3 oktober 2015

Seizoen 2015 zit erop!

Vandaag heb ik op mijn thuisbaan mijn wedstrijdseizoen beëindigd tijdens de clubkampioenschappen van AV NOP. Met een afstand van 52,81 heb ik met een tevreden gevoel een mooi seizoen kunnen afsluiten. Hieronder zie je een grafiekje van mijn resultaten in de loop van het seizoen. 

 

Grafiek seizoen 2015


Naast het feit dat ik vrij stabiel ruim over de 50 heb kunnen werpen, ben ik blij met een paar hoogtepunten. Dit waren het weekend van mijn PR en deelname aan de FBK-Games, waar ik 55,23 en 54,94 wierp. Daarnaast heb ik voor de derde keer op rij de Nederlandse titel weten te behalen en heb ik deelgenomen aan enkele mooie internationale wedstrijden in het buitenland. Ook via deze weg wil ik mijn trainer Gert bedanken. We werken nu zo'n 10 jaar samen en ik ben ervan overtuigd dat we er nog meer uit kunnen halen! Daarnaast wil ik mijn sponsoren 't Voorhuys, Miracle Design, XTraveler Bergsportreizen, Ter Haar en Pater advocaten, fotograaf Pim van der Maden en tekstschrijver Huib van der Wal bedanken voor hun steun het afgelopen jaar! Met dank aan hun bijdrage heb ik me goed kunnen voorbereiden op de wedstrijden. Ook de steun van Topsport Flevoland, de Atletiekunie en mijn familie en vrienden wil ik niet onvermeld laten!

 

Ik kijk uit naar de voorbereidingen op volgend seizoen. Een seizoen waarin het Europees Kampioenschap te Amsterdam op de agenda staat. Een toernooi waar ik aan mag denken als ik de lijn van afgelopen seizoen weet door te trekken. Daar ga ik deze winter hard aan werken! 


5 augustus 2015

Derde Nederlandse titel op rij!

Op donderdag 30 en vrijdag 31 juli stond het Nederlands Kampioenschap in het Olympisch Stadion te Amsterdam op de agenda. Een nieuwe opzet van het titeltoernooi, verspreid over vier dagen. Daardoor moest ik me op donderdag kwalificeren en op vrijdag mocht ik me melden voor de finale. Met een slechte worp wist ik me in mijn eerste poging te kwalificeren en kon ik meteen weer mijn spullen pakken. Vrijdagavond stond ik klaar voor de finale. Alle twaalf deelnemers werden bij het voorstellen in het zonnetje gezet, de wedstrijd kon beginnen. Nadat het inwerpen erg goed ging, begon ik iets te gretig en eindigde mijn eerste poging in het net. Niet echt een lekker gevoel om mee te beginnen, dus moest ik in de tweede ronde orde op zaken stellen en wierp ik 50,82. Dat was meteen genoeg voor de winst, zo bleek achteraf. Uiteindelijk wierp ik nog twee keer 52,33 en mocht ik me voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen noemen!

 

11822825_721863987919300_61503

 

Op het podium met nummer 2 Bibi Lotte van der Horst en nummer 3 Jill Emmerzaal

 

Ik had niet lang de tijd om bij deze titel stil te staan, omdat ik op zaterdag alweer naar Luxemburg ben gegaan. Daar deed ik op zondag 2 augustus mee aan een internationale wedstrijd. De baan lag in een mooie omgeving met uitzicht over het dorp. Helaas bleef ik steken op 51,07, waarmee ik als vierde eindigde. Met zo'n 35 graden was het erg warm en er stond geen wind, dus de omstandigheden zaten ook niet helemaal mee. Het was een leuke ervaring en ik kijk uit naar de volgende wedstrijden, want ik heb het gevoel dat ik nog afstanden van rond mijn PR kan laten zien! Op naar Portugal!


19 juli 2015

Na korte rustperiode weer een volle wedstrijdagenda

De laatste update is alweer van een maandje geleden. Inmiddels heb ik alweer een aantal wedstrijden gedaan. Na de Europacup op Kreta heb ik twee weken rust moeten houden. Ik had een lichte blessure opgelopen aan de aanhechting van mijn biceps, die had een weekje rust nodig. Vervolgens werd ik ziek en kreeg last van mijn kies. Na een bezoek aan de tandarts bleek dat mijn verstandskiezen eruit moesten. Bijkomend voordeel was dat mijn bicep aanhechting echt goed kon herstellen. Toen ik me weer fit voelde heb ik de trainingen weer opgepakt en me ingeschreven voor twee wedstrijdjes. Op donderdag 9 juli wierp ik in Zwolle in de eerste wedstrijd 52,75 en in de tweede die avond 52,11. Een dag later wierp ik in Steenwijk bij windstil 52,46. Redelijke resultaten gezien de voorbereiding. 


Op vrijdag 17 juli vertrok ik met dank aan Ter Haar & Pater Advocaten naar Loughborourgh (UK) waar ik deelnam aan een internationale wedstrijd. Zaterdagmiddag was het weer goed, maar helaas stond er een (te) sterke wind uit de verkeerde richting voor mij. Daardoor had ik moeite om de discus goed weg te werpen en kwam ik uiteindelijk niet verder dan 50,29. Het was een mooie ervaring met leermomenten voor komende wedstrijden. Want er staan behoorlijk wat wedstrijden op de agenda:

- Zondag 26 juli Grootebroek

- Donderdag 30 en vrijdag 31 juli Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam

- Zondag 2 augustus Internationale meeting in Schifflange (Luxemburg)

- Zaterdag 8 en zondag 9 augustus International Throwing Meeting Leiria (Portugal)


23 juni 2015

5e plaats op EK Landenteams en promotie naar de Super League!

Donderdag 18 juni vertrok ik met het Nederlandse team naar Heraklion, Kreta, om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Landenteams in de First League. We zaten met het team in een groot resort direct aan zee. Ik deelde de kamer met kogelstootster Melissa Boekelman. Op vrijdagochtend stond een rustige training op de planning. Dit vond plaats op een kleine atletiekbaan niet ver van het stadion vandaan. Deze plek was speciaal ingericht voor de werpers. Er stond daar een goede wind en ik heb lekker een paar worpen kunnen maken, ondanks dat ik wat stijf was van de lange reis de dag ervoor. 


1466224_10152807118827511_2887


Met roomie Melissa op het werpveld. Wij zijn er klaar voor!


Daarna was het zaak om vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag rustig aan te doen en zo voor te bereiden op de wedstrijd. Het was erg warm en er stond geen wind in het stadion. Voor de discuswerpers was dat jammer, dat kan een paar meter schelen. Ik mocht als twaalfde en laatste werpen van het deelnemersveld. Ik begon met een worp van 51 meter. Een fijn gevoel om een afstand te hebben staan, maar hier was ik zeker nog niet tevreden mee. Ik liep naar mijn trainer, Gert, en zag dat hij heel blij was. Eerst vond ik dat vreemd, maar toen bleek dat voor mijn wedstrijd 0 punten op kogelstoten mannen en kogelslingeren mannen was gehaald, snapte ik het. Het was opluchting wat ik zag. Ik wist wat ik moest doen om verder te werpen en dat lukte. Mijn tweede poging was 53,31. Na mijn worp ging ik kijken hoe ik er voor stond in het veld en zag dat degene voor mij ruim 56 had geworpen en de eerst volgende achter mij 49. Ik besloot om mijn laatste poging een soort alles of niets poging te doen om bij de beste 4 te komen (wat recht geeft op een extra poging). Stiekem wist ik dat 56 meter onder deze omstandigheden erg ver was, maar ik had niets te verliezen. Ik bleef steken op weer een worp van 51 meter en werd dus vijfde in de wedstrijd, goed voor 8 punten. [Voor de buitenstaanders; bij deze wedstrijd krijg je punten op basis van plaats. Nummer 1 krijgt 12 punten en dat wordt afgebouwd tot nummer 12, die 1 punt krijgt.] 


Na dag 1 stonden we vrij ver achter op de prognose en moesten we als team alle zeilen bij zetten om nog mee te strijden om promotie. Mijn taak zat er op. In eerste instantie was ik niet heel erg tevreden, maar bij nader inzien heb ik qua plaats er alles uitgehaald wat er in zat. De verre afstanden hoop ik bij betere weersomstandigheden weer te kunnen produceren. Oftewel; 53 meter was met windstil zeker niet slecht!


10411780_961714673873131_51529


Foto: Erik van Leeuwen


Dag 2 van het toernooi stond voor mij in het teken van genieten van de omgeving en het aanmoedigen van de andere atleten. Vanwege de warmte begonnen de wedstrijden pas laat in de middag, waardoor ik in de ochtend samen met atleten die ook al klaar waren een duik in het zwembad kon nemen. Vervolgens gingen we naar het stadion om onze teamgenoten in actie te zien komen. Als team maakten we een geweldige inhaalslag en eindigden we uiteindelijk op de derde plaats, goed genoeg om te promoveren naar de Super Leauge (de hoogste divisie)! 


10984623_10206417516024150_414


De prijsuitreiking, die we vierden alsof we kampioen waren!


We hebben een geweldig weekend gehad op een toplocatie. Over twee jaar zien jullie ons terug in de Super League!


14 juni 2015

Stabiele worpen leiden tot 3e plaats bij de Gouden Spike

Zaterdag 13 juni stond de Gouden Spike op het programma. Na een trainingsblok van twee weken - en in de tussentijd deelname aan de competitie (32,22 met kogelslingeren en 14,77 met kogelstoten) - was ik weer klaar voor een mooie wedstrijd! Het was fris en er stond een harde wind in Leiden, ik had er zin in! Het inwerpen ging slecht. Iets wat me niet vaak overkomt. Door de wind van linksvoor hing het net behoorlijk ver naar binnen. Mijn eerste wedstrijdpoging belandde dan ook in het net. Op advies van mijn trainer ben ik vanaf de tweede poging schuin in de ring gaan staan. ik kon de knop omzetten en wierp gelijk 53,74. Vanaf die tweede poging ging ik geloven dat een PR er in zat. Dat bleef helaas uit, maar ik heb vier goede pogingen laten zien, waarvan de verste 54,41 was. Niet ver van mijn PR vandaan en goed voor een derde plaats achter de Duitse Marieke Steinacker (57,38) en Brazilliaanse Izabela Rodriques (56,08). Zoals ik eerder al schreef heb ik een stabiele basis van 53-54 meter en is het wachten op een uitschieter....!


25 mei 2015

De discussen beginnen te vliegen!

Terugkijkend op het weekend weet ik niet waar ik moet beginnen met schrijven. Ik begin maar bij het begin. Mijn trainer en ik hebben de beslissing genomen om een dag voor de FBK-Games een wedstrijd te gaan doen. Niet heel gebruikelijk misschien, omdat de FBK-Games een heel grote wedstrijd is en waar veel concurrentie op me te wachten stond. Sterker nog; met een PR van zes meter minder dan de voorlaatste wist ik van tevoren zo goed als zeker welke plaats na afloop van de wedstrijd achter mijn naam zou staan. Zonder mezelf daarmee tekort te doen. Het doel was dan ook om voor mezelf een goede wedstrijd te werpen en te genieten van de ambiance. Maar dan was daar nog het regionale baancircuit in Emmeloord, mijn thuisbaan. Een uitgelezen kans om op te warmen voor de dag erna. Achteraf bezien, en vooraf ook gehoopt, is dit een goede keuze geweest. Waar ik een week geleden in Hoorn nog erg gespannen was, omdat ik graag wilde bewijzen hoe goed ik bezig ben in de trainingen, was dat bij aanvang van de FBK-Games verdwenen. Waarom? Omdat ik 55,23 meter in Emmeloord wierp! Een PR van 2,5 meter en goed voor de 10e plaats op de ranglijst allertijden in Nederland. Ik wierp vijf van de zes pogingen over mijn oude PR (52,74) heen. In mijn tweede poging wierp ik al 54 meter en daar deed ik in mijn zesde poging nog een schepje bovenop. Toen ik de afstand op het scorebord zag verschijnen schreeuwde ik het uit en vloog trainer Gert om de hals. Niet veel later stond ik met tranen in mijn ogen iedereen te omhelzen. In 2013 wierp ik vrij onverwacht mijn oude PR. Sindsdien heb ik bij weinig wedstrijden kunnen genieten van waar ik mee bezig was. Enkele blessures volgden elkaar op, waarvan de rugblessure vorig jaar nogal slepend was. Op een gegeven moment ga je aan je eigen (fysieke) vermogen twijfelen, maar de aanhouder wint. Eindelijk zit er weer progressie in! Ik ben blij dat Gert aanwezig was, omdat hij veel geduld met mij heeft gehad de afgelopen tijd. Nu kunnen we met goede moed vooruit kijken. Bekijk hier de 55,23.


De volgende dag ging ik met gezonde spanning naar Hengelo, waar mijn debuut bij de FBK-Games stond te wachten. Ik mocht de wedstrijd openen en zette gelijk 54,54 op de borden. Mijn vorm was hiermee bevestigd. Uiteindelijk werd ik 8e met 54,94, een prima resultaat! Het was een mooie ervaring om in een vol stadion te werpen tegen internationale toppers. Met mijn nieuwe PR ben ik weer een stapje dichterbij hen gekomen, al heb ik nog wel wat meters te gaan. Het feit dat ik in beide wedstrijden meerdere verre worpen kan produceren is tekenend. Misschien zit er nog wel wat meer in dit seizoen... :-). 


FBK Games 2015


Foto: Coen Schilderman. Klik hier voor meer foto's.


Voor nu kijk ik terug op een geweldig weekend en kijk ik ook al weer uit naar mijn volgende wedstrijd: de Gouden Spike in Leiden op 13 juni. Het weekend daarvoor doe ik nog mee met de competitie, maar dan staat discuswerpen niet op het programma. Voor mijn club AV NOP neem ik dan de slingerkogel en gewone kogel ter hand in Harderwijk.


17 mei 2015

Winst in Hoorn leidt nog niet tot tevredenheid

Zaterdag 16 mei heb ik in Hoorn deelgenomen aan de tweede wedstrijd van het Nationale Baancircuit. Waar de weersvoorspellingen niet erg rooskleurig waren, bleek dat alleszins mee te vallen bij aankomst op de atletiekbaan. Helaas stond de wind voor mij als linkshandige niet goed, maar de regen bleef gelukkig uit. In mijn tweede poging wierp ik 51,37 wat goed was voor een ruime voorsprong op de nummer twee. Al mijn pogingen kon ik niet goed raken, iets wat in trainingen wel beter lukte. Tezamen met de mindere wind leidde dit tot een mindere afstand dan vooraf gehoopt. Ik merkte dat ik moest wennen aan de wedstrijdspanning, waardoor het lastig was om me taakgericht te focussen. Al met al was het een mooi meetmoment en biedt het feit dat matige worpen leiden tot 51m+ perspectief voor volgende wedstrijden! 


11259102_961846483846259_54954


Foto: Erik van Leeuwen


Als het weer het toelaat werp ik als voorbereiding op de FBK-Games zaterdag 23 mei op mijn thuisbaan bij AV NOP.  Een dag later mag ik van start in Hengelo!


11 mei 2015

Geslaagd trainingskamp in Spanje

Van 25 april tot en met 10 mei verbleef ik samen met 6 andere werpers en onze trainer in het Spaanse Alfas-del-Pi/Albir voor een trainingskamp. We hebben twee weken lang goed kunnen trainen op een prima accommodatie en erg mooi weer. Zodoende hebben we ons goed kunnen voorbereiden op het wedstrijdseizoen.

 

11210516_10152722180802511_465

 

V.l.n.r.: Roland van Zuilen, Melissa Boekelman, Maarten Persoon, trainer Gert Damkat, Tom Corstjens, Mathijs Damsteegt, Benthe König en ik

 

In de eerste week had ik weinig controle over de techniek in de ring, maar in de tweede week werd dat  na wat videoanalyses steeds beter. Met goede resultaten in de krachtruimte en een PR met kogel achterover – die stond uit 2013 – kan ik ook tevreden zijn over mijn fysieke niveau.

 

IMG_4481

 

Werpen onder een strak blauwe hemel en met mooi uitzicht!

 

Helaas ben ik terug gekomen met een lichte oorontsteking, waardoor ik een paar dagen wat gas terug moet nemen. Op zich niet verkeerd, want twee weken hard trainen leidt tot wat vermoeidheid. Komende week staan uitrusten/beter worden, een paar trainingen en voorbereiden op de eerste wedstrijd op het programma. Zaterdag 16 mei doe ik mee aan de Recordwedstrijden in Hoorn, dit is de tweede wedstrijd van het Nationale Baancircuit.

 

Meer foto's op de pagina Beeld.


21 april 2015

Outdoorseizoen gestart met damescompetitie AV NOP en ander bijzonder nieuws...

Zondag 19 april heb ik mijn outdoorseizoen geopend in Drachten, waar de eerst wedstrijd van de damescompetitie plaatsvond. Tijdens de competitie is het de bedoeling om als team zoveel mogelijk punten te behalen door individuen op hun sterkste onderdeel uit te laten komen. Daarom mocht ik na een jaar weer eens een kogel ter hand nemen. Ik won het onderdeel met 14,56. Vervolgens mocht ik discuswerpen, wat natuurlijk echt mijn onderdeel is. Na goede worpen in de warming-up was ik er klaar voor. Helaas kon ik dat niet laten zien in de wedstrijd. Gebrek aan wedstrijdritme en goede omstandigheden speelden mij parten. Ik was te gretig en daardoor technisch te slordig. Ik won wel ruimschoots met 49,55, maar dat is niet een afstand waar ik op zat te wachten. Als team presteerde we goed en wonnen we onze poule. Later bleek dit goed te zijn voor een vierde plaats in de landelijke tussenstand!


En dan het andere nieuws...voor mij bijzonder en een enorme motivatie. Ik mag deelnemen aan de grootste internationale wedstrijd die in Nederland wordt gehouden: de Fanny Blankers Koen Games! Een wedstrijd waar ik al heel vaak naartoe ben geweest als toeschouwer. En nu mag ik zelf deelnemen! De FBK-Games vindt plaats op zondag 24 mei in het FBK-Stadion te Hengelo. Meer informatie over de wedstrijd op http://www.aadrink-fbkgames.nl


Op 25 april vertrek ik voor twee weken naar het Spaanse Alfas-del-Pi waar ik samen met een groep werpers en trainer Gert Damkat op trainingsstage ga. Een week na terugkomst staat Hoorn op het programma, mijn eerste wedstrijd in het Nationale Baancircuit. Voor die tijd zal ik nog schrijven over mijn verrichtingen in Spanje!


4 maart 2015

Leerzaam weekend in Zweden

Vrijdag 27 februari reisde ik samen met trainingsmaatje Roland van Zuilen af naar Växjö (Zweden) om daar voor de vierde keer deel te nemen aan de jaarlijkse World Indoor Throwing. Met dank aan een Zweedse vriend, die ik van eerdere edities kende, verbleven we in het appartement van zijn beste vriend (tevens buurman).


Zaterdagochtend wierpen de mannen en vrouwen tegelijk. Omdat ik al langere tijd geen wedstrijd had gedaan, miste ik behoorlijk het ritme. Ik was iets te gretig, waardoor ik mijn focus op wat ik in de ring moest doen enigszins verloor. In mijn laatste poging wierp ik 51,16 meter waarmee ik derde werd achter Kathrine Bebe (Denemarken) en Heidi Schmidt (Zweden). Ondanks dat dit een persoonlijk indoor record was, ging ik met gemengde gevoelens naar huis.


IMG_0238


Op de foto met Kathrine en Heidi.


Zondagmiddag wierpen we de tweede wedstrijd. Ik was iets stabieler dan de eerste wedstrijd, maar miste helaas de power om een goed ritme in de ring te hebben. Daardoor kon ik de discus niet hard naar voren afwerpen. Ik bleef steken op 50,74 en wederom een derde plaats achter de Zweedse en de Deense.


Maandagochtend hebben we getraind in de zeer uitgebreide krachtruimte in het High Performance Centre. Daarna sloten we aan bij een werptraining onder leiding van Vesteinn Hafsteinsson en Shaun Pickering. Het was interessant om aanwijzingen te krijgen van deze ervaren trainers die ik kan vertalen en gebruiken in mijn trainingen met Gert.


IMG_0257


De groep van de training maandag met helemaal links Shaun en helemaal rechts Vesteinn.

 

Ik kijk terug op een mooi weekend. Ik had gehoopt iets verder te werpen, maar het was een goed leer/meetmoment wat ik kan gebruiken in de komende trainingsperiode voordat het wedstrijdseizoen begint!


24 januari 2015

Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder. Maanden waarin ik goed heb kunnen trainen. Ik merk dat mijn rug steeds belastbaarder wordt, waardoor ik meer kilo's kan verzetten in de krachtruimte. Met dank aan de topaccommodatie op Papendal kan ik tijdens deze periode met winterse omstandigheden - al typend kijk ik uit mijn raam en zie ik de sneeuwlaag gestaag groeien - binnen trainen en kunnen we ons goed focussen op de techniek. En die techniek wordt steeds stabieler! Ik kijk nu al uit naar het wedstrijdseizoen.


Verder ben ik een week of twee geleden aanwezig geweest bij BNI Beaufort Noordoostpolder, waar ik op uitnodiging van Pim van der Maden te gast was bij een groep enthousiaste ondernemers uit de polder. Met succes heb ik daar een pitch gehouden. Tekstschrijver Huib van der Wal gaat mij ondersteunen in mijn sportieve ambities, hartelijk dank daarvoor! 

 

1 december 2014

Welkom op mijn website! Via mijn sponsor Ter Haar en Pater Advocaten kwam ik in contact met Miracle Design. Zo kwam mijn website tot stand. Vervolgens wilde ik de website vullen met professionele foto’s. Zodoende kwam ik bij Pim van der Maden terecht. Met deze website kan ik mijn sponsoren tegemoet komen door hun naam en logo te vermelden, zie hier de sponsorpagina.

 

De Wet van Murphy – “if there’s any way they can do it wrong, they will"

Na het NK, eind juli, heb ik besloten om mijn seizoen af te breken. Dit vanwege aanhoudende rugklachten. Uit een MRI scan bleek dat ik op twee niveaus scheurtjes in tussenwervelschijven heb zitten. Samen met de sportarts, fysiotherapeut en trainer hebben we een plan gemaakt om mijn rug sterker te maken en belastbaar voor werpen en krachttrainingen, ondanks de scheurtjes die er zitten. Met veel rompstabiliteit oefeningen en wekelijks trainen op de OriGene (apparaat waarbij je op wervelniveau je rug kan trainen) begon mijn rug langzaam sterker te worden. Belastende trainingsvormen, zoals werpen, sprinten en beenkracht, hadden we tijdelijk uit het programma geschrapt. Met succes: stapje voor stapje werd mijn rug beter.

 

Helaas kwam er een andere hobbel op mijn pad. Nadat ik in juli mijn vinger had overstrekt, gebeurde dit nog een keer. Voor mij een teken dat het na de eerste keer nog niet hersteld was. Er bleek kraakbeenschade te zitten, waardoor er vier weken een spalkje om moest. Ik bekeek het positief: nu had ik een extra reden om nog niet te hard van stapel te lopen met het belasten van mijn rug. Werpen was immers niet mogelijk. Ik bleef me focussen op het herstel van mijn rug.

 

Ik moet bekennen dat het niet echt een leuke tijd was. Je wilt als sporter doen waar je meent goed in te zijn. Het enige wat ik deed was rompstabilliteit trainen en cardio training, zoals zwemmen en fietsen. Ik hield me vast aan mijn doel: fit worden zodat ik er in 2015 weer sta.

 

Herstel gaat met vallen en opstaan, zo is gebleken. Ik kreeg een terugslag bij het herstel van mijn rug. We zijn weer terug naar de basis gegaan en hebben nog voorzichtiger opgebouwd. Ik deed één stap terug om er twee, misschien wel drie, vooruit te kunnen doen.

 

In die weken heb ik mijn krachttrainingen weer uitgebouwd. Kracht voor het bovenlichaam kon ik sowieso vrij intensief doen, omdat daarbij de rug niet wordt belast. En aangezien ik daar nog behoorlijk wat winst kan behalen ben ik me daar op gaan focussen. Iets teveel helaas, het glas liep over. Tijdens een oefening in de krachttraining voelde ik dat er iets mis ging in het gebied van mijn borstspier naar de bicep toe. Ook nog eens aan mijn linker(werp)arm. Toen dat na een dag of vijf nog steeds niet goed aanvoelde ben ik bij sportarts Peter Vergouwen langs gegaan. Ik bleek een scheurtje in de spierbuik van de pectoralis (borstpier) te hebben. Dat kon er ook nog wel bij.

 

Gelukkig ging het herstel van die spier vrij voorspoedig en zijn we aangekomen bij het heden. Sinds een week heb ik het werpen voorzichtig opgepakt en mag ik mijn arm met lage weerstand weer belasten.

 

Afgelopen week wierp ik voor het eerst sinds tijden weer een discus het veld in. Er viel een last van mijn schouders. Ik kan weer doen wat ik het liefste doe. Ik heb Murphy in de kast gezet en ben weer lekker aan het trainen. Met dank aan mijn trainer en medici op Papendal word ik hier goed in begeleid. Qua rugbelasting ben ik er zeker nog niet, maar gelukkig hebben we tot april om dit geleidelijk op te bouwen. Op naar een mooi 2015!

 

                       Volg mij op: facebook twitter

arrow
Home | Corinne Nugter | Nieuws

Gave dronebeelden door BroVideo

BroVideo heeft onder andere met dronebeelden een gave promofilm gemaakt tijdens een van mijn trainingen op Papendal.

Klik op de pijl voor het resultaat!

Arrow
corinne-06

corinne-06

10
corinne-07

corinne-07

10
corinne-05

corinne-05

10
Corinne Nugter | ystream